Джанка
Плодовете са кръгли, оцветени в червено до жълто и зреят от м. юни до октомври. Употребяват се до навършване на 16-17-тата им годишнина (максимум). След продължително употребяване на джанката, в последстие тя се преобразува в синя слива.


Синя слива

От синята слива се срещат над 100 сорта. Плодовете са костилкови, тъмносини. Може да са едри, средни и дребни, големината на костилката също варира в различни размери. Колкото по-синя е сливата, толкова по-възрастен е нейният носител.


Сушена слива
След упорита, многократна или груба употреба на синята слива тя се превръща в сушена слива. При сушената слива има ниско водно съдържание и видима съсухреност и образувания, наподобяващи бръчки.

Posted on 3 March, 2010, in занимавки, вицове и простотии. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: